Vrijwilligerswerk

Young & Fair
Ben jij geïnteresseerd in fair trade en duurzaamheid en zou jij alle jongeren in Nederland en daarbuiten enthousiast willen maken hiervoor? Dan is een vrijwilligersfunctie bij Young & Fair misschien iets voor jou. Young & Fair is dé Nederlandse organisatie voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel.

Wil jij meewerken aan een betere wereld, functioneren in een enthousiast, ambitieus en jong team en iets extra’s toevoegen aan je cv, naast werk en studie? Bekijk online de vacatures en solliciteer dan bij Young & Fair!

https://youngandfair.nl/word-vrijwilliger/

Nijmeegse Kunstnacht
Op zaterdag 21 september 2019 vindt de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Muziek, dans, beeldende kunst, theater, interactieve installaties, wetenschappen onverwachte ontmoetingen. Een culturele explosie van kunstdisciplines op meer dan 20 locaties in de stad en op het Honigcomplex.

Kunstnacht biedt jou een uitdagende, inspirerende stageplaats aan waar je veel ervaring op kunt doen rondom het organiseren van een veelzijdig cultureel evenement. Je komt te werken in een klein en hecht team en doet veel nieuwe contacten op binnen het netwerk van cultureel Nijmegen.

Voor meer informatie zie http://www.nijmeegsekunstnacht.nl/loop-stage-kunstnacht/

Stichting Move
Door kinderen uit minder bedeelde wijken te koppelen aan studenten ontdekken zij in onze projecten wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. Beide groepen leren elkaars leefwereld kennen en geven gezamenlijk de buurt van deze kinderen een boost. De kinderen ontdekken hoe ze hun talenten kunnen inzetten en verkennen nieuwe sporten, studies, talenten en mogelijkheden. Op deze manier gaat voor hen een wereld open en laten wij hen ontdekken dat ze de wereld kunnen veranderen. Heb je interesse? Kijk op http://www.stichtingmove.nl of neem contact op via elmo@stichtingmove.nl / 06-42835986.


Word staf of leiding bij CISV
CISV is een internationale organisatie in meer dan 70 landen. Ons doel is een eerlijkere en vredevollere wereld, en dat willen wij bereiken door jongeren uit verschillende landen in aanraking met elkaar te brengen. Dus wil jij komende zomer een internationale ervaring opdoen, werken aan je leiderschapskwaliteiten, andere culturen leren kennen, jongeren een fantastisch kamp bezorgen? Aan wat CV building doen en ook nog een ontzettend leuke tijd hebben zonder dat je hier zelf voor hoeft te betalen? Meld je dan aan voor een van de programma’s van CISV! Kijk op cisv.nl/doe-mee/staf-en-leiding/, like ons op facebook.com/CISVNLof mail naar leiding@nl.cisv.org


Stichting Huiskamer Jasmijn
Sinds januari 2012 is Nijmegen Oost weer een  kinderhuiskamer rijker.  Gelegen aan het schoolplein van basisschool de Muze bevinden we ons op een van de beste plekken van Oost. Huiskamer Jasmijn kent een roerig verleden dat terug gaat tot 2002 waar het idee voor een plek voor naschoolse activiteiten ontstond op, jawel: het schoolplein van de Muze. Na jarenlang onder Tandem te hebben gevallen die de huiskamer in 2010 heeft moeten sluiten, is er, en weer vanuit betrokken ouders van de Muze, een stichting opgericht om de kinderhuiskamer nieuw leven in te blazen.

Inmiddels is de huiskamer open op donderdagmiddag van 15.00-17.00 uur. De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers die de huiskamer professioneel draaien. Wekelijks komen er zo’n 15 kinderen bij Jasmijn, kinderen uit het asielzoekerscentrum en de buurten rondom de Muze. De sfeer is goed, er wordt geknutseld, gesport, gespeeld en moppen verteld.

Mocht je leuke ideeën hebben voor een activiteit, zin hebben om een workshop te geven, vrijwilliger te worden of anderszins: je bent altijd van harte welkom in huiskamer Jasmijn!

Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger actief te worden bij Stichting huiskamer Jasmijn? Stuur dan een mailtje naar: jasmijnhuiskamer@gmail.com