Vrijwilligerswerk

CISV
CISV is een internationale organisatie in meer dan 70 landen. Vanuit Nederland gaan elk jaar ongeveer 200 jongeren naar alle uithoeken van de wereld, om daar een aantal weken lang in aanraking te komen met jongeren uit andere culturen. Hun doel is een eerlijke, rechtvaardige en vredevolle wereld, en dat willen zij bereiken door jongeren uit verschillende landen in aanraking met elkaar te brengen.

Omdat sommige van de jongeren die met CISV weg gaan nog maar 11 jaar oud zijn, hebben wij begeleiders nodig. Deze begeleiders hebben een delegatie van vier tot zes deelnemers onder hun hoede en zorgen ervoor dat er activiteiten gepland worden en dat het de deelnemers aan niets ontbreekt. Daarnaast hebben wij staf nodig voor onze programma’s in Nederland: zij zorgen ervoor dat alle randzaken geregeld worden en dat de internationale deelnemers goed begeleid worden tijdens hun verblijf hier.

De afgelopen jaren is gebleken dat het grootste gedeelte van onze leiders en staven studenten zijn. Uit allerlei verschillende steden, met allerlei verschillende studierichtingen. Nou zou CISV het prachtig vinden als daar komend jaar studenten Culturele antropologie en Ontwikkelingsstudies uit Nijmegen bij zitten. CISV weet namelijk ook dat je voor actieve, enthousiaste én leuke studenten bij  Umoja moet zijn.

Dus wil jij in de zomer internationale ervaring opdoen, werken aan je leiderschapskwaliteiten, andere culturen leren kennen, jongeren een fantastisch kamp bezorgen? Aan wat CV building doen en ook nog een ontzettend leuke tijd hebben zonder dat  je hier zelf voor hoeft te betalen? Meld je dan aan voor een van de programma’s van CISV! Kijk op https://cisv.nl/nl/staf-leiding.

Stichting Huiskamer Jasmijn
Sinds januari 2012 is Nijmegen Oost weer een  kinderhuiskamer rijker.  Gelegen aan het schoolplein van basisschool de Muze bevinden we ons op een van de beste plekken van Oost. Huiskamer Jasmijn kent een roerig verleden dat terug gaat tot 2002 waar het idee voor een plek voor naschoolse activiteiten ontstond op, jawel: het schoolplein van de Muze. Na jarenlang onder Tandem te hebben gevallen die de huiskamer in 2010 heeft moeten sluiten, is er, en weer vanuit betrokken ouders van de Muze, een stichting opgericht om de kinderhuiskamer nieuw leven in te blazen.

Inmiddels is de huiskamer open op donderdagmiddag van 15.00-17.00 uur. De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers die de huiskamer professioneel draaien. Wekelijks komen er zo’n 15 kinderen bij Jasmijn, kinderen uit het asielzoekerscentrum en de buurten rondom de Muze. De sfeer is goed, er wordt geknutseld, gesport, gespeeld en moppen verteld.

Mocht je leuke ideeën hebben voor een activiteit, zin hebben om een workshop te geven, vrijwilliger te worden of anderszins: je bent altijd van harte welkom in huiskamer Jasmijn!

Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger actief te worden bij Stichting huiskamer Jasmijn? Stuur dan een mailtje naar: jasmijnhuiskamer@gmail.com