Voorlichting

Open dagen (oriënterend)
Als je wilt weten welke opleidingen je in Nijmegen kunt doen, kom dan naar de Open dag van de Radboud Universiteit. Je maakt die dag kennis met onze opleidingen, je krijgt een indruk van de sfeer op de campus en is er volop gelegenheid om met studenten en de studievoorlichters te praten.

Proefstuderen (verdiepend)
Misschien heb je na het lezen van een brochure of een bezoek aan een voorlichtingsdag behoefte om eens te ervaren hoe het is om een bepaalde studie te volgen. Aan de Radboud Universiteit kun je een dagje Proefstuderen. Zo krijg je een beeld van het studieprogramma en je kunt uiteraard vragen stellen aan docenten en studenten.

Dagje meelopen (verdiepend)
Je bent al bijna overtuigd van je studiekeuze, maar voor alle zekerheid wil je toch nog een keer ‘echt’ colleges volgen bij een opleiding. Dat kan tijdens het dagje meelopen. Veel opleidingen organiseren deze meeloopdagen. Sommige opleidingen hebben daarvoor vooraf vastgestelde dagen. Bij andere opleidingen krijg je een telefoontje

Radboud TryOut (vanuit school)
De Radboud Universiteit organiseert speciale dagen voor 4 vwo-leerlingen. Tijdens de Radboud TryOut maak je voor het eerst kennis met de universiteit. Je volgt op die dag colleges, werkgroepen, practica en demonstraties. Je kunt jezelf hiervoor niet opgeven. De aanmelding gaat via jouw school.